Het Andere Kantoor heeft een unieke dienst die wij kunnen aanbieden; nabestaanden advies.

Uit ervaring weten wij dat er maar weinig mensen zijn die, bij leven of na overlijden, de gehele administratie die zij achterlaten, goed geregeld hebben.


Als dit goed geordend en geregeld is en men weet wat men voor de “achterblijvers” achterlaat, is dit voor alle betrokkene een geruststelling.

Door ons in deze materie te hebben verdiept en ontwikkeld kunnen wij u ontzorgen.

Even een kleine opsomming wat allemaal geregeld moet worden in opzeggingen, uitbetalingen enz.

- Verzekeringen
- Hypotheek
- Werkgevers zaken
- Hobby’s
- Abonnementen
- Gemeente
- Pensioenzaken e.d.

Nabestaanden moeten zich bezig kunnen houden met de zaken die op dat moment van belang zijn bijvoorbeeld zaken rondom de uitvaart, maar juist ook tijd hebben om samen met dierbaren te zijn om te kunnen rouwen.

Het nabestaanden advies kunnen wij u als dienst bieden als:

- Er sprake is van een overledene, en u hulp nodig heeft bij al deze administratieve beslommeringen. Wij komen dan zo snel mogelijk naar u toe.

- Er bij leven al behoefte is (en dit wordt steeds meer), om alle zaken voor de nabestaanden overzichtelijk te hebben. Er wordt dan een dossier aangemaakt voor u en uw nabestaanden die 1x per 2 jaar wordt bijgewerkt.

- Vanuit interviews is gebleken dat juist “jonge” gezinnen behoefte hebben aan een dergelijk advies. Zij hebben namelijk vaak een gehaast leven en geen tijd om een goed overzicht te maken of bij te houden.

- Het bijkomend voordeel is, nadat we alles hebben geïnventariseerd,er mogelijk besparingen kunnen worden gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan dubbele verzekeringen of onnodige abonnementen.

- U heeft een beter overzicht en omdat we 1x per 2 jaar langs komen blijft dit overzicht actueel.