Klein van formaat. Groot in Service


Het Andere Kantoor
 is een assurantiekantoor dat staat voor zijn slogan.

Dit heeft vele voordelen voor u als klant:


Omdat wij een kleine tussenpersoon zijn kunnen wij u de service geven die u verdient en waar u behoefte aan heeft.

Wij komen 1x per 2 jaar én extra op aanvraag bij u langs, om uw huidige financiële situatie van nu en uw plannen voor in de toekomst te inventariseren, te bespreken en zo nodig u te adviseren.

Wij willen al onze klanten persoonlijk leren kennen maar willen ook dat u altijd weet met wie u te maken heeft. Een goede en betrouwbare relatie opbouwen, daar staan wij voor.

Behalve betrouwbaarheid integriteit en deskundigheid is ook de nazorg van belang. Dat betekent dat een verandering in uw persoonlijke situatie financiële consequenties kan hebben, waar u (eventueel met advies van ons) op in kan spelen. Met deze nazorg proberen wij u te ontzorgen.

Wij werken in principe op afspraak bij u thuis. Wij schikken ons naar uw agenda, wat weer als voordeel voor u heeft dat u bijvoorbeeld geen dag vrij hoeft te nemen om uw financiële situatie inzichtelijk te krijgen en te behouden.

Patrick Mulder


Patrick Mulder

Sinds 2007 ben ik werkzaam als hypotheekadviseur. Ik ben ook sinds die tijd "Erkend Hypotheekadviseur".

Naast hypotheekadviseur heb ik me ook gespecialiseerd in verzekeringen.

Als specialisatie begeleid ik “relaties” met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) als er sprake is van een gedwongen verkoop. Denk bijvoorbeeld aan echtscheiding.

Juist ontzorgen in deze periode is van wezenlijk belang.

Je kan dan ook eigenlijk zeggen dat ik een financieel adviseur ben. Er komt namelijk meer op je af dan enkel en alleen de behandeling en afhandeling van een hypotheek.

Mike van den Bosch


Mike van den Bosch

Vanaf 1999 ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening.

Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij verzekeringsmaatschappijen heb ik mij nog verder gespecialiseerd bij diverse assurantiekantoren.

Zowel als verzekeringsadviseur en als hypotheekadviseur heb ik veel kennis verworven.
Tevens heb ik me gespecialiseerd in conflictbemiddeling tussen collega-adviseur vs. klant. Waarbij er eerlijkheidshalve gezegd moet worden dat er bij een goede communicatie en duidelijkheid veel voorkomen had kunnen worden.

Mijn hart ligt bij een klein kantoor waar de klant nog op een ouderwetse wijze de aandacht krijgt die hij verdient. De financiële markt moet transparanter, daar ben ik het helemaal mee eens maar het valt niet mee als klant om nou precies te weten waar je aan toe bent.

Vandaar dat Patrick en ik een klein kantoor zijn gestart. Met als doelstellingen
- Klein kantoor houden
- Goede vertrouwensrelatie naar de klanten
- Geen nummer maar een persoonlijke benadering
- Klanten weten met ons waar ze aan toe zijn

Onze slogan is niet voor niks “Klein van formaat. Groot in service”.